جدیرترین اخبار :
  • بازدید بیش از ۲ هزار تاجر خارجی از نمایشگاه اکسپوی ایران
  • خرد جمعی در منطقه آزاد چابهار، بحران سیل را به تجربه ماندگار تبدیل کرد
  • همکاری نیروی هوایی ارتش برای راه‌اندازی فرودگاه کنارک
  • انتصاب در منطقه آزاد چابهار
  • برندسازی کالای ایرانی در اکسپو 2024

چابهار؛ محور اصلی گفت‌وگوهای ایران و هند

اقتصادی | تاریخ خبر : 96/10/23 | تعداد بازید :1896
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: ما ظرفیت‌های مناسبی را برای چابهار ایجاد کرده و به‌دلیل موقعیت‌های ویژه این منطقه، آمادگی هر نوع مشارکت و سرمایه‌گذاری را در اینجا داریم.

عبدالرحیم کردی در سمینار بررسی راهکارهای ارتقای بازاریابی بندر چابهار در دهلی‌نو افزود: در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری در چابهار برای هر دو طرف ایران و هند حائز اهمیت است زیرا چابهار به علت جایگاه استراتژیک و اهمیت آن، موقعیت مطلوبی برای سرمایه‌گذاران دارد و آنها را تشویق می‌کند تا در چابهار حضوری اثرگذار داشته باشند.

وی تاکید کرد: در آینده نزدیک با اتصال مسیر ریلی چابهار به افغانستان و آسیای میانه این امکان برای تجار و سرمایه‌گذاران فراهم می‌شود تا نسبت به ترانزیت کالاهای خود به این کشورها از طریق بندر چابهار اقدام کنند و امیدواریم با توجه به حضور سرمایه‌گذاران کشورهای همسایه در منطقه، چابهار به قطب سرمایه‌گذاری در منطقه شمال خلیج فارس و دریای عمان تبدیل شود.
همچنین در این سمینار، وزیر راه و شهرسازی کشورمان، بندر چابهار ایران را به‌دلیل موقعیت جغرافیایی استراتژیک آن «دروازه اتصال ملت‌ها» نامید.
عباس آخوندی با اشاره به همکاری میان کشورها گفت: ایران، هند، افغانستان و تمام کشورهای دیگر که علاقه‌مند به پروژه بندر چابهار هستند باید برای عملیاتی شدن این پروژه با یکدیگر همکاری کنند.
وی با اشاره به نقش مهم بخش‌های خصوصی ایران و هند در بازاریابی برای بندر چابهار گفت: مردم هر دو کشور نیز باید برای تجاری‌سازی و بازاریابی بندر چابهار قدم پیش بگذارند و بخش‌خصوصی هند نیز باید روی ظرفیت گسترده موجود برای همکاری در بخش حمل‌ونقل دریایی و هوایی ایران تمرکز کند.
آخوندی تاکید کرد: هیچ کشوری نمی‌تواند به‌تنهایی به پیشرفت دست یابد. ما آماده هستیم تا تمام روابط با هند را در سطوح مختلف از جمله سیاسی و فرهنگی ارتقا دهیم.
وزیر حمل‌و‌نقل، بزرگراه‌ها و کشتیرانی هند نیز در حاشیه نشست‌های تجاری این سمینار گفت: از نظر لجستیکی پروژه چابهار بسیار مهم است و می‌تواند برای ایران و هند یک طرح برد-برد در نظر گرفته شود و هند از این پروژه حمایت می‌کند و آن را تکمیل خواهد کرد.
نیتین گادکاری همچنین در ارتباط با موضوع سرمایه‌گذاری، بازاریابی و تجارت از طریق بندر چابهار گفت: سمینار امروز فرصتی برای سرمایه‌گذاران هند و ایران فراهم کرد تا زمینه‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری را پیدا کنند و به گسترش تجارت میان دو کشور کمک خواهد کرد.
وی تاکید کرد: دولت هند به گسترش روابط با ایران بسیار علاقه‌مند است و تلاش می‌کند سرمایه‌گذاران هند را برای ورود به ایران به‌ویژه برای سرمایه‌گذاری در بندر چابهار تشویق کند.
گادکاری با بیان اینکه دولت هند از سرمایه‌گذاری تجار ایران در این کشور نیز استقبال می‌کند، گفت: سعی خواهیم کرد تا مسائل موجود را به سرعت حل کرده و روابط دو جانبه را گسترش دهیم. براساس توافق امضا شده میان ایران و هند در سال گذشته میلادی، هند با سرمایه‌گذاری ۸۵ میلیون دلاری کنترل دو لنگرگاه در فاز اول بندر چابهار را به عهده دارد.

منبع: دنیای اقتصاد

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل