جدیرترین اخبار :
  • بازدید بیش از ۲ هزار تاجر خارجی از نمایشگاه اکسپوی ایران
  • خرد جمعی در منطقه آزاد چابهار، بحران سیل را به تجربه ماندگار تبدیل کرد
  • همکاری نیروی هوایی ارتش برای راه‌اندازی فرودگاه کنارک
  • انتصاب در منطقه آزاد چابهار
  • برندسازی کالای ایرانی در اکسپو 2024
درپی امضا تفاهم نامه توسعه پتروشیمی ایران و چین؛

احداث مجتمع‌های پتروشیمی چین در سواحل مکران

اقتصادی | تاریخ خبر : 97/02/05 | تعداد بازید :4401
ایجاد زمینه‌ احداث مجتمع‌های پتروشیمی چین و تسهیل صادرات تولیدات از جمله تعهدات ایران در این تفاهم نامه است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار به نقل از خبرگزاری صداوسیما بر اساس این تفاهمنامه که به امضای مرتضی بانک مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و عبدالرحیم کردی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار از یکسو و لی شوشنگ رییس هیئت‌ مدیره فدراسیون صنعت نفت و پتروشیمی چین رسید، ایران متعهد شد ضمن ایجاد زمینه های احداث مجتمع های پتروشیمی چین در سواحل مکران، از تمام ظرفیت خود برای انتقال تولیدات این پارک پتروشیمی به سایر کشورها استفاده کند.

هم اکنون بندر چابهار و بندر شهید بهشتی با ظرفیت مناسب و از طریق ترانزیت جاده ای و بزودی با استفاده از خطوط ریلی به تمام کشورهای مشترک المنافع آسیای میانه و قفقاز و اروپا متصل هستند و ظرفیت مناسبی برای حمل بار و کالا از طریق بنادر، جاده ها و ریل و در آینده ای نه چندان دور از طریق فرودگاه بین المللی چابهار برای حمل مسافر و کالاوجود دارد.

بر اساس این تفاهمنامه، چین نیز ضمن ایجاد پارک پتروشیمی در منطقه آزاد چابهار که فراهم کننده ساخت محصولات و فراورده های پتروشیمی با فناوری بالا که در انحصار این کشور و معدودی از کشورهای دارای این فناوری است، دانش فنی ساخت این محصولات را به ایران منتقل کند.

 

توسعه سواحل مکران خواست نظام و اراده دولت است

دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران گفت: توسعه سواحل مکران به عنوان نقطه اتصال ایران با آسیا و جهان جزو سیاستهای اصلی دولت و نظام است و از سرمایه گذاری کشورهای دیگر در توسعه این مناطق استقبال خواهیم کرد.

مرتضی بانک در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری سازمان منطقه آزاد چابهار، شرکت جی جی سی، فدراسیون صنعت شیمی و پتروشیمی چین و مجتمع پتروشیمی نگین مکران که پیش از ظهر امروز در تهران برگزار شد با استقبال از عزم چین در سرمایه گذاری در منطقه آزاد چابهار گفت: توسعه دو بندر چابهار و شهید بهشتی و ایجاد تفاهمات اولیه برای ایجاد فرودگاه مستقل و بین المللی چابهار و همچنین توسعه زیرساختهای حمل و نقل و ترانزیت دریایی، زمینی و ریلی منطقه جزو سیاستهای زیربنایی ما در کشور است که از سالها قبل توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی مطرح و پیگیری شده و دولت نیز مصمم است ضمن پیگیری و اجرای این سیاست اصولی ، همکاری خود را با دیگر کشورها از جمله چین از نقطه مرکزی چابهار بصورت ویژه و اثر گذار پیگیری کرده و افزایش دهد.

مشاور رئیس جمهور افزود: ما از اینکه چین در جهت توسعه آینده اقتصاد بزرگ خودش روی ایران محاسبات ویژه ای داشته استقبال می کنیم و آماده ایم با این نوع فعالیتها همکاری ویژه ای داشته باشیم.

وی با اشاره به حضور لی شوشنگ "Li Shousheng" رییس هیئت‌ مدیره فدراسیون صنعت نفت و پتروشیمی چین در این سفر، این امر را نشان دهنده اراده قوی دولت چین در توسعه همکاری ها با ایران دانست و تاکید کرد: ایران و چین از دوستان و همکاران بسیار قدیمی و موثر در منطقه هستند و ایران روابط دوستانه و بسیار گسترده و مهمی با چین دارد و این روابط در شرایط متفاوت بین المللی همواره تداوم داشته و تحت تاثیر سایر جریاناتی که در دنیا اتفاق افتاده قرار نگرفته است.

وی افزود: روابط راهبردی ایران و چین می تواند الگوی بسیار خوبی برای همکاری های دوجانبه برای بقیه کشورها باشد و سفر گذشته دکتر روحانی رییس جمهور به چین در سال 2016 و تفاهمات حاصله در آن سفر، نقطه عطفی در روابط دو جانبه دو کشور است.

وی افزود: اعلام می کنم که دولت ایران نسبت به توسعه همکاری ها با چین مطمئن و جدی است و از همکاری های جدید ایران و چین در حوزه پتروشیمی حمایت می کنیم و معتقدیم چابهار نقطه پیوند جدید همکاری ایران و چین در حوزه پتروشیمی است.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد ایران افزود: چابهار نقطه اتصال ایران به اقیانوس هند و کشورهای بزرگ آسیایی و جهان است هم چنین از طریق مسیر زمینی و ریلی نقطه اتصال راهبردی در کریدور شمال ـ جنوب است .

وی همچنین با اشاره به اینکه برنامه جدی دولت ایران برای توسعه چابهار، راهبردی و همه جانبه است تصریح کرد: توسعه چابهار یکی از مهم ترین طرح های دولت در راستای طرح توسعه سواحل مکران است و سیاست دولت چین هم که در حوزه اقتصادی، طرح های دقیقی شامل طرح های بلند مدت و درازمدت برای اقتصاد و حضور در اقتصاد جهانی دارد مورد حمایت جمهوری اسلامی قرار دارد.

بانک تصریح کرد: پیوند روابط اقتصادی ایران و چین در چابهار می تواند روابط دوجانبه را بلند مدت و راهبردی کند و دولت ایران مصمم است خط آهن چابهار و زاهدان به سرعت تقویت و اجرا شود چرا که در توسعه مبادلات تجاری چابهار بسیار موثر است هم چنین توسعه فعالیت های ریلی و جاده ای در این بخش از برنامه های جدی دولت است.

وی با اشاره به عزم وزارت نفت ایران برای توسعه فعالیتهای خود در سواحل مکران گفت: خوشبختانه وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران برای توسعه چابهار برنامه های خوبی را در پیش گرفته اند به طوری که چند روز پیش توافق احداث خط لوله گاز بین شرکت نفت و شرکت پتروشیمی نگین مکران چابهار قطعی شد و این خط لوله به اجرای ساخت مجتمع پتروشیمی نگین مکران سرعت می بخشد.

بانک همچنین تصریح کرد: شرکت های چینی که در چابهار در حوزه پتروشیمی سرمایه گذاری کرده اند در انتقال فناوری و توسعه فعالیت های پتروشیمی در ایران نقش مهمی را ایفا می کنند و چابهار می تواند نقطه مرکزی و محرک و پایلوت همکاری های مشترک ایران و چین باشد.

 
 

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل