جدیرترین اخبار :
  • خرد جمعی در منطقه آزاد چابهار، بحران سیل را به تجربه ماندگار تبدیل کرد
  • همکاری نیروی هوایی ارتش برای راه‌اندازی فرودگاه کنارک
  • انتصاب در منطقه آزاد چابهار
  • برندسازی کالای ایرانی در اکسپو 2024
  • ارائه خدمات گردشگری دریایی به بیش از ۱۱۰ هزار مسافر نوروزی در سواحل مکران/ استقبال بی نظیر گردشگران از تفریحات دریایی در بندر چابهار

منطقه آزاد چابهار فرصتی طلایی برای تولید، اشتغال و توسعه

اقتصادی | تاریخ خبر : 96/08/02 | تعداد بازید :4611
منطقه آزاد تجاری- صنعتی چابهار یکی از مناطق آزاد هفت گانه کشور است که همزمان با قشم و کیش در سال 1373 تاسیس شده است و در طول 23 سال گذشته با فراهم کردن زیر ساختهای لازم فرصتی مهم برای تولید، اشتغال و توسعه جنوب سیستان و بلوچستان شده است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار به نقل از ایرنا، منطقه آزاد چابهار در راستای اهداف اقتصادی کشور و تحول تجارت و اشتغال در شرق کشور تاسیس شده است و تمام تلاش و همت خود را به کار گرفته تا نقش شایسته ای در حد توان و امکان برای توسعه و رشد اقتصاد ملی و منطقه ای ایفا کند.
انجام امور زیربنایی، عمران، آبادانی و رشد و توسعه اقتصادی، تولید و صادرات کالاهای صنعتی تبدیلی و ارایه خدمات عمومی، تنظیم بازار کار و کالا، حضور فعال در بازارهای جهانی و منطقه ای، سرمایه گذاری، افزایش درآمد عمومی و ایجاد اشتغال سالم و مولد از اهداف شکل گیری سازمان منطقه آزاد در چابهار است.
منطقه آزاد چابهار پس از آماده شدن زیرساخت ها نظیر راه آهن، جاده های ترانزیتی و ارتباطی و طرح توسعه بندر شهید بهشتی می تواند نقش موثری در توسعه استان محروم سیستان وبلوچستان داشته باشد.
از جمله راهبردها در سازمان منطقه آزاد چابهار تجهیز و تقویت تاسیسات و امکانات بندری چابهار ‌تا حصول به ظرفیت 6 میلیون تن تخلیه و بارگیری سالانه، تقویت شبکه های زیربنایی و رفاهی مرتبط با ترانزیت در طول محور شرق، تجهیز ناوگان و زمینه سازی برای گسترش خدمات حمل و نقل در طول محور چابهار-میلک، تجهیز مراکز عمده جمعیتی در طول محور به امکانات و تاسیسات اقامتی، رفاهی و فنی- پشتیبانی، استفاده از امکانات منطقه آزاد چابهار و مناطق ویژه شرق کشور در فعال سازی محور چابهار- میلک است.
ثبت بیش از سه هزار شرکت سرمایه گذاری در منطقه آزاد چابهار حکایت از رونق تولید واشتغال دارد و می توان گفت منطقه آزاد چابهار سهم بالایی در معرفی استان سیستان وبلوچستان و ایران اسلامی به دنیا دارد.
چابهار با قرار گرفتن در دهانه آب های اقیانوسی بهترین موقعیت برای ترانزیت کالا به کشورهای آسیای میانه و افغانستان را دارد.
ساخت و راه اندازی شرکت ها و کارخانجات بزرگ و کوچک نظیر پتروشیمی، فولاد، معادن و کارگاههای بزرگ و کوچک برنج، پتو و غیره هزاران شغل را ایجاد خواهند کرد.

معاون اقتصادی وسرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد چابهار روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سرمایه گذاران فعال در این منطقه آزاد از معافیت 20 ساله بر درآمد و دارایی برخوردارند و می توانند شرکت های خارجی با هر میزان از درصد سهام را در این منطقه تاسیس کنند.
سعید عیسی زاده افزود: سرمایه گذاران در منطقه آزاد چابهار می توانند بدون کوچکترین تشریفات اداری ورود و خروج کالا به خارج از کشور را انجام دهند.
وی بیان کرد: منطقه آزاد چابهار فرصت های مناسبی در زمینه های مختلف تجاری، اقتصادی، بازرگانی، گردشگری و ترانزیتی دارد و شهرک های خرما، خودروسازی، برنج، شیلاتی، تجهیزات پزشکی با سرمایه گذاری مستقیم داخلی و خارجی در این منطقه ایجاد خواهد شد.
وی تصریح کرد: منطقه آزاد چابهار برای تسریع در سرمایه گذاری، مشارکت لازم با بخش خصوصی به روش واگذاری زمین بر اساس اجاره بلند مدت یا مشارکت در سرمایه گذاری را انجام می دهد که از جمله آنها می توان به واگذاری زمین و اخذ مجوزهای لازم به عنوان آورده این سازمان اشاره کرد.
وی ادامه داد: منطقه آزاد چابهار در زمینی به مساحت 14 هزار هکتار که به 9 پیکره شامل تجاری، صنعتی، مسکونی، روستای تیس، گردشگری، کارگاهی، صنایع سبک و سنگین تقسیم شده از سال 1373 فعالیت خود را آغاز کرد.
چابهار در 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان واقع شده است.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل