جدیدترین اخبار :
  • چابهار، نقطه اتصال ایران به جهان: رونق تولید و صادرات در ایران اکسپو ۲۰۲۵
  • بررسی چالش‌ها و فرصت‌های مناطق آزاد در دیدار دبیر شورایعالی با رئیس سازمان بازرسی کل کشور
  • ایران چهارراه ارتباطی شرق به غرب و شمال به جنوب است، این بستر می‌تواند آینده‌ای همراه با صلح و امنیت رقم بزند
  • بگذارید مناطق آزاد به معنای واقعی آزاد باشند
  • اجرای پروژه‌های کلان در منطقه آزاد چابهار؛ از راه‌آهن تا بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی

چابهار، نقطه اتصال ایران به جهان: رونق تولید و صادرات در ایران اکسپو ۲۰۲۵

اقتصادی | تاریخ خبر : 4/02/09 | تعداد بازید :42
محمد سعید اربابی، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، در گفتگو با اشاره به حضور فعال این سازمان در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۵)، این رویداد را فرصتی بی‌نظیر برای معرفی ظرفیت‌های تولیدی، صادراتی و ترانزیتی منطقه به تجار و سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی دانست.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد چابهار به نقل از پایگاه خبری تیترصنعت، محمد سعید اربابی چابهار را نقطه‌ای کلیدی برای اتصال ایران به بازارهای جهانی معرفی کرد که می‌تواند کشور را از چهار جهت به عمان، جنوب شرق آسیا، آسیای مرکزی، اوراسیا و شبه قاره هند متصل کند. او تأکید کرد که علاوه بر توسعه صادرات، توجه ویژه‌ای به افزایش تولید در بخش‌های مختلف کالا، خدمات، گردشگری و صنایع کوچک و بزرگ وجود دارد تا کالاهای تولیدی به بازارهای داخلی و بین‌المللی برسند.

وی از فعال شدن مسیرهای لجستیکی مهم خبر داد، از جمله خط کشتیرانی چابهار-مسقط که در اردیبهشت ماه اولین کشتی با ظرفیت انتقال خودرو، مسافر و کانتینر بین چابهار و مسقط حرکت کرده و در ماه‌های آینده خطوط کشتیرانی به هند، چین و شرق آفریقا (کنیا و تانزانیا) توسعه می‌یابد. هدف افزایش تعداد حرکت کشتی‌ها به چهار بار در ماه و کاهش زمان حمل است.

محمد سعید اربابی درباره ظرفیت‌های بندر شهید بهشتی چابهار گفت این بندر با بالاترین آبخور در ایران قادر است کشتی‌های تا ۱۲۰ میلیون تن را پذیرش کند و فاز اول بندر به بهره‌برداری رسیده است. فاز دوم تا پایان سال ۱۴۰۴ تکمیل می‌شود و برنامه‌ریزی برای توسعه شهر لجستیک در فاصله ۳۰ کیلومتری از بندر با ظرفیت دپوی کالا در حال انجام است. تجهیزات بندری در فاز اول کامل است و انتظار می‌رود ظرفیت تخلیه و بارگیری تا سال آینده به ۲۰ میلیون تن برسد و در میان‌مدت به ۸۰ میلیون تن افزایش یابد.

در حوزه سرمایه‌گذاری، اربابی از تقاضای بالای شرکت‌ها برای تولید، ترانزیت و لجستیک در چابهار  خبر داد و به همکاری با شرکت‌هایی مانند فولاد مکران، شستا و صنایع کوچک اشاره کرد. ارزش تولید منطقه در سال ۱۴۰۳ حدود ۵۲ هزار میلیارد تومان بوده که هدف‌گذاری شده این رقم حداقل ۵۰ درصد افزایش یابد و در صورت ورود صنایع فولاد و پتروشیمی، چند برابر شود.

این رویکرد جامع و برنامه‌ریزی دقیق نشان می‌دهد منطقه آزاد چابهار با بهره‌گیری از موقعیت جغرافیایی و توسعه زیرساخت‌ها، آماده تبدیل شدن به هاب مهم تجارت و تولید در ایران و منطقه است. حضور فعال در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ نیز فرصتی برای معرفی این ظرفیت‌ها و جذب سرمایه‌گذاری‌های پایدار فراهم کرده است.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل