جدیرترین اخبار :
  • حضور مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در خبرگزاری فارس
  • ریگی: مطالعات کریدور ایران و افغانستان تکمیل شده است
  • نشست حمیرا ریگی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با هیأت راه آهن افغانستان
  • تحکيم و توسعه روابط اقتصادی پایدار
  • دستور پزشکیان به رئیس سازمان برنامه و بودجه؛ اولویت‌های دولت تعیین شد

چابهار مستعد پرورش شتر مرغ

اقتصادی | تاریخ خبر : 98/02/30 | تعداد بازید :2130
سیستان و بلوچستان بویژه شهرستان چابهار به دلیل آب و هوای مساعد ظرفیت مناسبی برای توسعه پرورش شتر مرغ است که توجه به این بخش می تواند اشتغالزایی خوبی به همراه داشته باشد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزادبه نقل از ایرنا چابهار به دلیل شرایط آب و هوایی و همجواری با آبهای دریای عمان(مکران) یکی از مکان های مناسب برای پرورش شتر مرغ است.
بر همین اساس پروژه پرورش زنجیره ای شتر مرغ توسط 'شرکت مکران ساحل آرامش' با هدف اشتغالزایی، محرومیت زدایی، تولید و افزایش درآمد خانوارهای روستایی با همکاری منطقه آزاد چابهار از 2 سال گذشته آغاز شده است.

**شترمرغ بزرگترین پرنده زنده دنیاست
شترمرغ با نام علمی Struthio camelus نوعی پرنده بی ‌پرواز بومی آفریقا و نوشخوار کننده از راستهٔ سینه ‌پهنان Struthioniformes است و شترمرغ بزرگترین پرنده زنده دنیاست و تخم آن نیز از هر پرنده زنده دیگری بزرگتر است.
شترمرغ ظاهر منحصربه‌ فردی دارد که آن را از پرندگان دیگر متمایز می‌ کند و با گردن و پاهای بلند خود قادرند با سرعت حدود 70 کیلومتر بر ساعت بدوند که بالاترین سرعت زمینی در میان تمام پرنده‌هاست.
به دلیل اقتصادی بودن شتر مرغ که می توان گفت علاوه بر گوشت، تخم و پوست، پرهای آن به دلیل کاربرد زینتی و استفاده در پوشاک قیمتی هستند.
پوست آن برای تولید چرم استفاده شده و تخم و گوشت آن نیز در بازار عرضه می‌ شود.

** سرمایه گذاری 125 میلیارد ریالی در طرح پرورش شتر مرغ چابهار
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری منطقه آزاد چابهار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طرح پرورش شترمرغ در زمینی به مساحت 21 هکتار با سرمایه گذاری 125 میلیارد ریالی در چابهار از حدود 2 سال گذشته آغاز شده است.
غلامرضا پناه افزود: اشتغال بیش از هزار نفر روستایی در مجتمع پرورش شترمرغ پیش بینی شده و به نوعی بزرگترین مجتمع زنجیره پرورش شتر مرغ کشور است.
وی افزود: در این طرح جوجه های یک و نیم ماهه تحویل کشاورزان و خانواده های روستایی شده و در هشت ماه پرورش و نگهداری می شوند.
عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد چابهار بیان کرد: توسعه پرورش شتر مرغ به لحاظ اقلیم مناسب چابهار در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.

**صادرات پوست و روغن شترمرغ چابهار به اروپا و آسیای میانه
رئیس کمیسیون آب، کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی نیز گفت: پرورش شتر مرغ در منطقه آزاد چابهار با صادرات پوست برای کفش و روغن به منظور استفاده پزشکی به کشورهای اروپایی و آسیا صرفه اقتصادی خوبی برای اشتغال منطقه خواهد داشت.
احمد علی کیخا در بازدید از بزرگترین واحد پرورش شترمرغ جنوب شرق کشور در چابهار افزود: این مرکز پرورش شتر مرغ در چابهار نقش بسزایی در توسعه این صنعت دارد.
وی بیان کرد: سرمایه گذار این طرح با استفاده از موقعیت استراتژیک بندر چابهار در صادرات و واردات زیرساخت های مورد نیاز به سودآوری و اشتغالزایی موثری خواهد رسید.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی توجه به پرورش دام و طیور در کنار کشاورزی را عامل خودکفایی دانست و تاکید کرد: اجرای هر پروژه ای با تحقیقات کامل و استفاده از تجربیات دیگران در این خصوص موفق خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: پرورش شتر مرغ در سیستان و بلوچستان بزودی به ظرفیت تولید 2برابری خواهد رسید که گامی مهم در رونق تولید پرورش دام و طیور منطقه خواهد بود.

** واحد پرورش شتر مرغ چابهار 23 هزار قطعه ای است
معاون رئیس سازمان و مدیرجهاد کشاورزی چابهار نیز به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این طرح 23 هزار قطعه پرواری و 700 قطعه مولد پیش بینی شده و ماشین آلات لازم شامل تولید غذای دام، پودر استخوان و جوجه کشی خریداری شده است.
نورالدین میرلاشاری افزود: شترمرغ های این طرح پرورشی استرالیایی و آفریقایی هستند.
وی ادامه داد: جوجه کشی با ظرفیت هفت هزار و 200 تخم، پرورش جوجه مستقیم و غیر مستقیم (از طریق توزیع جوجه)، کشتارگاه، تولید محصولات پوستی، واحد روغن کشی و تولید محصولات بهداشتی و جانبی، ساخت سالن ها و محیط های لازم برای پرورش شتر مرغ نیز در این مجتمع در حال ساخت است.

**پرورش شتر مرغ بیش از هزار شغل در چابهار ایجاد می کند
سرپرست معاونت استانداری سیستان و بوچستان و فرماندار شهرستان ویژه چابهار نیز اظهار داشت: تفاهم نامه پرورش شترمرغ برای ایجاد اشتغال بیش از هزار خانوار در منطقه آزاد چابهار توسط صندوق کارآفرینی و بخش خصوصی در سال گذشته منعقد شده است.
رحمدل بامری با بیان اینکه به هزار خانوار از روستاییان سطح شهرها و روستاهای مختلف چابهار تسهیلات کم بهره پرداخت می شود، خاطرنشان کرد: هر خانوار 20 قطعه جوجه و غذای 6 ماهه شترمرغ تحویل و شرکت مکران ساحل آرامش منطقه آزاد چابهار پس از 6 ماه با نرخ مصوب از آنان خریداری می ‌کند.
وی تصریح کرد: براساس قول صندوق کارآفرینی کشور به خانوارهایی که در امر پرورش و پرواربندی شترمرغ مشارکت می کنند توسط صندوق کارآفرینی امید سیستان و بلوچستان تسهیلات 12 میلیون تومانی بدون بهره با تنفس 2 ساله پرداخت می شود.
سرپرست فرمانداری چابهار گفت: 70 درصد شترمرغ فرآوری شده به ‌صورت پوست و روغن به اروپا بویژه کشورهای اسکاندیناوی و حاشیه خلیج‌ فارس صادر می شود.

**چابهار بزرگترین واحد پرورش شتر مرغ شرق کشور را دارد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان نیز اظهار داشت: چابهار بزرگترین واحد پرورش شتر مرغ جنوب شرق کشور را دارد.
حیدر علی زورقی افزود: هم اینک هفت واحد پرورش شتر مرغ در سیستان و بلوچستان با ظرفیت تولید 70 تن گوشت و هزار و 250 قطعه جوجه مشغول فعالیت هستند.
وی بیان کرد: 9 واحد پرورش شتر مرغ با ظرفیت تولید 135 تن گوشت و هزار قطعه جوجه در سیستان و بلوچستان در حال ساخت است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: با شروع بکار این واحدها تعداد واحدهای پرورش شتر مرغ به 16 واحد و ظرفیت تولید گوشت شتر مرغ به 205 تن و تولید جوجه به 2 هزار و 250 قطعه افزایش خواهد یافت.
ویادامه داد: مرکز پرورش شتر مرغ در چابهار با ظرفیت 700 قطعه شتر مرغ مولد و 23 هزار قطعه شترمرغ پرواری در حال فعالیت است.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل