جدیدترین اخبار :
  • مکران کجاست؟
  • سواحل مَکُران نیازمند زیرساخت‌های اینترنتی برای توسعه اقتصاد دریا محور است
  • منطقه آزاد سیستان، دومین منطقه آزاد جدید راه‌اندازی شده در کشور
  • بندر چابهار فرصتی استراتژیک برای اقتصاد افغانستان
  • اولین جلسه شورای راهبردی دیپلماسی اقتصادی مناطق آزاد کشور برگزار شد
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با تأکید بر توافقنامه همکاری سه‌جانبه انزلی و چابهار با لوتوس آستراخان

زمینه تسهیل تجارت و کاهش هزینه‌ها فراهم می‌شود

اقتصادی | تاریخ خبر : 98/03/29 | تعداد بازید :2050
براساس توافقنامه‌ای که درزمینهٔ توسعه حمل‌ونقل و ترانزیت بین مناطق آزاد چابهار و انزلی و منطقه ویژه اقتصادی لوتوس آستراخان به امضا شد؛ زمینه تسهیل تجارت و کاهش هزینه‌ها را از طریق این سه منطقه بیشتر فراهم خواهیم کرد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار عبدالرحیم کردی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه و دومین همایش تجاری ایران و منطقه قفقاز شمالی، که به امضای توافق‌نامه همکاری سه‌جانبه میان سازمان منطقه آزاد انزلی و چابهار با منطقه ویژه اقتصادی لوتوس آستراخان شد گفت: منطقه آزاد چابهار پل ارتباطی انزلی ایران و لوتوس روسیه به آب‌های بین‌المللی است.

وی با تأکید بر کاهش هزینه‌های حمل‌ونقلی در مبادلات تجاری افزود: ما همیشه به دنبال کوتاه کردن مسیر و هزینه حمل‌ونقل هستیم. خوشبختانه زیرساخت‌های حمل‌ونقل در چابهار به‌خوبی فراهم‌شده است.

کردی ادامه داد: مسیر چابهار-انزلی-آستراخان یک مسیر مطمئن، ارزان و سریع برای مبادلات بین طرفین تجاری (ایران و روسیه) است.

وی با مدنظر قرار دادن مزیت‌های اقتصادی-تجاری منطقه آزاد چابهار گفت: این منطقه با تمرکز بر صنایع سنگین مثل پتروشیمی و فولاد و مزیت نسبی خوب در حوزه شیلات و مواد غذایی، فرصت بسیار مناسبی برای سرمایه‌گذاری کشورهای همسایه و کشورهایی که همکاری‌های مشترکی مناسبی ازجمله روسیه داریم است.

وی ضمن استقبال از سرمایه‌گذاری‌های متناسب با رویکرد منطقه آزاد چابهار اعلام کرد: براساس توافقنامه‌ای که درزمینهٔ توسعه حمل‌ونقل و ترانزیت بین مناطق آزاد چابهار و انزلی و منطقه ویژه اقتصادی لوتوس آستراخان به امضا خواهد رسید، زمینه تسهیل تجارت و کاهش هزینه‌ها را از طریق این سه منطقه بیشتر فراهم خواهیم کرد.
براساس این گزارش، تفاهم‌نامه مزبور به مدت سه سال، در جهت گسترش مبادلات اقتصادی، تجاری، صنعتی، ترانزیتی و توسعه خدمات بندری و حمل‌ونقل کالا با تکیه‌بر ظرفیت‌های موجود این مناطق به‌عنوان مبادی ورودی و خروجی کریدور شمال جنوب (نوستراک) در دو کشور و در جهت افزایش همکاری‌های دو کشور در قالب چهار ماده و هفت‌بند منعقد شد.

تشکیل شورای مشترک بازرگانی در آینده‌ای نزدیک جهت ایفای نقش هر چه بیشتر در توسعه و تقویت همکاری‌های تجاری، افزایش حجم حمل کانتینرها از کریدور بین‌المللی حمل‌ونقل شمال – جنوب، برگزاری جلسات کاری مشترک در راستای بهره‌برداری حداکثری از منافع کریدور شمال جنوب، همکاری جهت ارائه تسهیلات و مزیت‌های جدید برای فعالین اقتصادی و تجاری سه طرف، برگزاری نمایشگاه‌های متقابل بین‌المللی با حضور شرکت‌های تابعه آنها و برگزاری سمینارها و کمیسیون‌های اقتصادی و تجاری و در نهایت آموزش و تبادل اطلاعات تجاری بازرگانان سه طرف از مهمترین بندهای توافق‌نامه سه‌جانبه مزبور به شمار می‌رود.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل