جدیرترین اخبار :
  • افزایش پرواز های هفتگی فرودگاه چابهار
  • پزشکیان: قرار است از کارشناسان بین المللی برای مشورت دعوت کنیم، به شما اختیارات خواهیم داد
  • قانون اخذ مالیات ارزش‌افزوده در مناطق آزاد، اصلاح می‌شود/ اجرای مولدسازی دارایی‌های دولت با برنامه‌ریزی جدید/ مناطق آزاد را به دوران اوج خود می‌رسانیم
  • حضور مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در خبرگزاری فارس
  • ریگی: مطالعات کریدور ایران و افغانستان تکمیل شده است

پروژه‌های توسعه فناوری در منطقه آزاد چابهار

اقتصادی | تاریخ خبر : 98/05/22 | تعداد بازید :3174
آنلاین هاسپیتال، مرکز آمار دانشگاه بین‌المللی چابهار و دپارتمان بازی‌های رایانه‌ای و پویانمایی از پروژه‌های مهم منطقه آزاد چابهار در راستای توسعه زیست بوم فناوری منطقه هستند که با همکاری دانشگاه بین‌المللی چابهار اجرایی خواهند شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار به نقل از اقتصاد24 ، توسعه فناوری در منطقه آزاد چابهار وارد فاز اجرایی شد. قرار است این توسعه با همکاری دانشگاه بین‌المللی چابهار پیگیری شود. منطقه آزاد چابهار یکی از فعالترین مناطق آزاد ایران محسوب می شود که راه توسعه و پیشرفت را در پی گرفته و با برنامه های مختلف و برنامه ریزی دقیق سعی در ایجاد مراکز فناوری، گردشگری، تجاری و… دارد.

این منطقه با همکاری دانشگاه بین المللی چابهار برنامه هایی در مسیر توسعه فناوری منطقه نظیر پروژه آنلاین هاسپیتال، پارک علم و فناوری، پلتفرم نرم افزاری مرکز آمار و دپارتمان بازی‌های رایانه‌ای و پویانمایی را پیگیری می کند که طی روزهای گذشته افتتاح و رونمایی از این پروژه ها در دستور کار بود و با سفر یک روزه سورنا ستاری به چابهار از آنها رونمایی شد. دیدار با استارت‌آپ‌های فعال در منطقه، بازدید از ظرفیت‌های علمی و اقتصادی و بازدید از محیط و شرکت های فعال در پارک و استارت‌آپ های منطقه از دیگر برنامه های معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در سفر به چابهار بود.

آنلاین هاسپیتال، پروژه ای برای تسهیل دسترسی بیماران به پزشک متخصص

ارسلان دژکام، رئیس دانشگاه بین المللی چابهار در توضیح پروژه آنلاین هاسپیتال گفت: این پروژه حاصل همکاری اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه بین المللی چابهار و پارک علم و فناوری مکران است.

وی افزود: این پروژه به منظور تسهیل دسترسی بیماران در اقصی نقاط کشور به خدمات پزشکی و مشاوره درمانی است. این پروژه اولین پلتفرمی است که بیمار می تواند پس از ثبت نام در این پلتفرم نرم افزاری که از طریق وب در دسترس قرار می گیرد، نسبت به انتخاب نوع خدمات درمانی که متقاضی است، اقدام کرده و پس از دریافت نوبت از پزشک و متخصص مورد نظر در زمان معین ارتباط تصویری کامل با پزشک برقرار کند و بدین ترتیب بیمار می تواند شرح حال کاملی از خودش در اختیار پزشک قرار دهد و همچنین در صورت وجود مستنداتی مانند تصاویر رادیوگرافی از همین طریق آن را در اختیار پزشک قرار دهد و پس از تشکیل پرونده و اخذ شرح حال از بیمار می تواند اقدام به ارائه مشاوره پزشکی و درمانی کند.

دژکام در ادامه گفت: در حال حاضر این سرویس به لحاظ امکان برقراری ارتباط کامل صوتی و تصویری آنلاین بین بیمار و پزشک در نوع خودش در کشور منحصر به فرد است.

رئیس دانشگاه بین المللی چابهار تصریح کرد: برنامه های توصیه ای این بیمارستان از آن جمله است که بیمار امکان این را داشته باشد تا نسخه مورد تایید داروخانه های سراسر را دریافت کند. این پلتفرم این امکان را خواهد داشت تا بر مبنای نتایج ام آر آی و سایر آزمایشات پزشکی اسکن کاملی را از بیمار در اختیار داشته باشد تا تشخیص بیماری به صورت کامل صورت پذیرد. پزشکان هم می توانند از سراسر کشور در این پلتفرم شرکت کنند و اوقات خالی خود را در اختیار این برنامه قرار دهند و بیماران به نسبت وقت های خالی می توانند نسبت به ثبت نام و دریافت نوبت اقدام کنند.

مرکز آمار دانشگاه بین المللی چابهار، اولین قدم برای مدیریت دانش در مناطق آزاد

دژکام با اشاره به اینکه مرکز آمار دانشگاه حاصل همکاری یکی از شرکت های دانش بنیان دانشگاه صنعتی شریف و یکی از شرکت های دانش بنیان نوپای پارک علم و فناوری مکران است، گفت: این پلتفرم که برای مرکز آمار دانشگاه بین المللی چابهار ایجاد شده، نرم‌افزاری است که تعداد زیادی آمار را به صورت موضوعی و مقایسه ای در دیتابیس(Database) مربوطه ذخیره می کند.

وی افزود: این آمار به صورت انواع نمودار‌های میله ای، نمودار زمانی و… قابل ارائه خواهد بود. این پروژه مقدمه ای برای ایجاد مرکز مدیریت دانش در استان سیستان و بلوچستان به عنوان یک طرح پایلوت برای ارائه خدمات تصمیم سازی و تصمیم گیری جهت استفاده در بخش های دولتی و خصوصی و با توجه به نوع و سطح دسترسی آماری که در دیتابیس تعریف می‌شود؛ افراد و شرکت‌ها برای اتخاذ تصمیمات مرتبط با حرفه یا فعالیت خودشان اقدامات حساب شده‌تری را پیش بگیرند. این پروژه اولین اقدام برای ایجاد مرکز مدیریت دانش در مناطق آزاد خواهد بود.

دژکام در ادامه با تاکید بر اینکه در حال حاضر برای مرکز آمار دانشگاه، آمار مقایسه ای ۱۰ سال اخیر مربوط به روستاهای اطراف چابهار جمع آوری و ذخیره شده است، گفت: در برنامه رونمایی از این پروژه این آمار به عنوان یک نمونه از نحوه مدیریت داده بر مبنای یک پلتفرم جامع نرم افزاری به نمایش گذاشته خواهد شد.

دپارتمان بازی‌های رایانه‌ای و پویانمایی، فرصتی بی‌نظیر برای علاقه‌مندان به تولید انیمیشن

رئیس دانشگاه بین المللی چابهار با تاکید بر اینکه دپارتمان بازی های رایانه ای و پویانمایی(Game & Animation Department) توسط دانشگاه بین المللی چابهار راه اندازی شده است، افزود: این دپارتمان با برخورداری از ۲۰ دستگاه کامپیوتر پیشرفته از نوع ۷۰۶۰امپتی محصول شرکت دل(Dell) قادر به تولید محصولات مرتبط با گیم و انیمیشن خواهد بود.

وی افزود: این دپارتمان با همکاری پارک علم و فناوری مکران مدیریت خواهد شد که منتورینگ و مربیگری دوره های مربوط به تیم‌سازی جهت تولید محتوا توسط گروه محمد ابوالحسنی، تهیه کننده شناخته شده مجموعه “دیرین دیرین” انجام خواهد شد.

دژکام در ادامه گفت: هدف از تولید این محصولات این است که بتوانیم در بازار مربوطه برای جوانان این خطه سهمی را ایجاد کنیم. با توجه به آنکه زمینه هنری و اشتیاق زیادی در این منطقه در بین جوانان و داشن آموختگان رشته های مختلف به خصوص در زمینه هنر وجود دارد تصمیم گرفتیم با ایجاد ارتباط بین این مرکز و این دسته از جوانان کمک کنیم تا حلقه مفقوده بین تولید محصول و بازار ایجاد شود.

وی افزود: به همین منظور همزمان با سفر دکتر ستاری، کارگاه فیلمنامه‌نویسی و تیمسازی مربوط به چهار گروه تولید محتوای انیمیشن انجام شد که توسط خانم حدیث غلامی از گروه محمد ابوالحسنی انجام خواهد شد و منتور جشنواره کودک آنلاین بودند و سوابق درخشانی در حوزه تولید انیمیشن دارند. هدف از این دوره این است که شرکت کنندگان بتوانند در پایان دوره فیلمنامه خودشان را انتخاب و موضوع را نهایی کنند و اولین فعالیت جدی برای تولید محصول برای ارائه در بازار فیلم های کوتاه چند دقیقه‌ای انیمیشن ایجاد شود.

رئیس دانشگاه بین المللی چابهار گفت: مدرسه علوم رایانه و برنامه سازی هم پلتفرمی است که با استفاده از برنامه های مختلف آموزش برنامه نویسی و تولید محصولات نرم‌افزاری تلاش خواهد کرد تا زمینه اشتغال از سنین کم را برای کودکان ، نوجوانان و جوانان منطقه فراهم کند. در اولین اقدام با همکاری اولین مدرسه آموزش اسکرچ ایران دوره مقدماتی آموزش اسکرچ برگزار می شود.

وی در توضیح اسکرچ تصریح کرد: اسکرچ یک پلتفرم آموزش زبان برنامه‌نویسی است که توسط یکی از اساتید دانشگاه MIT ابداع شده و در حال حاضر در دنیا بیشترین استقبال را برای آموزش رده های سنی پایین متوجه خود ساخته است. این پلتفرم به افراد در سنین پایین کمک می کند تا بتوانند به روشی خلاقانه و تصویری نسبت به یادگیری اصول برنامه ریزی و طراحی الگوریتم و نوشتن برنامه های کامپیوتری برای تولید محصول مهارت کسب کنند.

دژکام در پایان خاطرنشان کرد: دانشگاه بین المللی چابهار با تجهیز مدرسه برنامه نویسی و علوم رایانه با تعداد ۳۰ دستگاه کامپیوتر محصول شرکت Dell، پلتفرم منحصر به فردی را برای ایجاد تیم های برنامه سازی و تولید محصول در حوزه نرم افزارها و اپلیکیشن های تحت وب و سایر پلتفرم های اسمارت مانند گوشی های تلفن همراه فراهم کرده است. این مجموعه ای بی نظیر است و این همکاری میان دانشگاه بین المللی چابهار و همچنین سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور مقرر شده است تا دوره های توانمندسازی جوانان استان برای فراگیری زبان های برنامه نویسی و مهارت های کامپیوتری لازم برای تولید محصول و ارائه خدمات مبتنی بر آی‌تی در قالب برنامه های هدفمند تسهیل شود.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل