جدیرترین اخبار :
  • حضور مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در خبرگزاری فارس
  • ریگی: مطالعات کریدور ایران و افغانستان تکمیل شده است
  • نشست حمیرا ریگی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با هیأت راه آهن افغانستان
  • تحکيم و توسعه روابط اقتصادی پایدار
  • دستور پزشکیان به رئیس سازمان برنامه و بودجه؛ اولویت‌های دولت تعیین شد
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار:

مرز ریمدان رونق دهنده مسیرهای داخلی تجاری ایران و پاکستان است

اقتصادی | تاریخ خبر : 99/12/27 | تعداد بازید :1852
مدیرعامل منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار گفت: مرز ریمدان در محدوده دشتیاری رونق دهنده مسیرهای داخلی تجاری ایران است و می‌توان با ادامه دادن مسیر سی‌پک (کریدور اقتصادی چین- پاکستان) تا روسیه و اروپا و آسیای میانه متصل شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل منطقه آزاد چابهار عبدالرحیم کردی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: ریمدان نه تنها ایران را به پاکستان ارتباط داده و اقتصاد این کشور را در اختیار ما قرار می‌دهد بلکه در واقع معبری است که چابهار را به مگاپروژه رابطه اقتصادی چین و پاکستان وارد می‌کند.

وی افزود: ریمدان می‌تواند کریدور اقتصادی چین و پاکستان را از طریق چابهار به آسیای میانه، روسیه و در نهایت شمال و غرب اروپا متصل کند.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار با اشاره به اینکه چین و پاکستان در حال پیشبرد کریدور اقتصادی هستند که این طرح غرب چین و ایالت کاشغر را به بندر گوادر پاکستان وصل می‌کند، خاطرنشان کرد: ریمدان دروازه ورود به بخش قائل توجهی از اقتصاد آسیا خواهد شد.

وی ادامه داد: تردیدی نیست که چابهار دروازه ورود تولیدکننده و تجار ایرانی به بازار بزرگ پاکستان است. برای ورود به این بازار در طرح توسعه محدوده منطقه آزاد چابهار منطقه مرزی ریمدان به صورت منفصل به محدوده منطقه آزاد چابهار الحاق شد تا بستر توسعه تبادلات تجاری با پاکستان را فراهم کند.

کردی تصریح کرد: ریمدان نه‌ تنها معبری مهم و پل میان دو نقطه ترانزیتی خاص یعنی چابهار و گوادر است که مرز استراتژیک ایران و پاکستان به شمار می‌رود مرزی که می‌تواند حجم بالایی از تبادلات بین دو کشور را محقق کند.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار افزود: جمعیت دو سوی مرز ریمدان هم ظرفیت عظیم و گسترده‌ای است که در صورت فعال شدن این منطقه و افزایش حجم تبادلات و رونق اقتصادی، ضامن امنیت مرز هم باشد.

وی گفت: رهبر معظم انقلاب با «گنج پنهان» خطاب کردن سواحل مکران، نگاه دولتمردان و فعالان اقتصادی را به سوی چابهار هدایت کردند و در گام بعدی شناسایی ظرفیت‌ها و نقاط ضعف بود که با شناسایی و جمع‌بندی دو بعد ضعف و قوت، طرح توسعه محدوده چابهار طرح و پیگیری شد و توسعه محدوده منطقه آزاد از ۱۴ هزار به ۸۲ هزار هکتار مصوب شد.

کردی بیان کرد: در طرح جدید محدوده منطقه آزاد از مجموع ۸۲ هزار هکتار بیش از ۶ هزار هکتار از اراضی مرز ریمدان به منطقه آزادچابهار منفصل شده تا بتوان با این اقدام منطقه آزادچابهار را از مزایای مرز خاکی بهره مند کرد.

وی اظهارداشت: در مطالعات تدوین طرح توسعه محدوده منطقه آزاد چابهار، بازار پاکستان از مهمترین محورهای مورد توجه بود زیرا در شرایطی که جمعیت پاکستان به تنهایی از دیگر همسایگان هم‌مرز با ایران بیشتر است سهم این کشور از تجارت با ما فقط یک درصد از کل مبادلات تجاری ایران با همسایگان است.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار ادامه داد: به عبارتی بازاری بزرگ و نیازمند به انواع کالا و خدمات که اتفاقا در بسیاری از آنها به دلیل منابع عظیم نفت و گاز و انرژی ارزان مزیت هم داریم در همسایگی ایران بدون برنامه و هدف‌گذاری رها شده بود.

وی افزود: یکی از اهداف توسعه محدوده منطقه آزاد که در زمان بررسی طرح در مجلس شورای اسلامی هم مطرح شد آزاد شدن ظرفیت‌های چابهار و نقش‌آفرینی در قواره اقتصاد ملی برای حضور جدی در بازارهایی چون پاکستان بود و هم اینک تحقق پیدا کرده است.

کردی بیان کرد: چابهار چنان بکر و دست‌نخورده است که ساده‌ترین ایده‌های سرمایه‌گذاری و راه‌اندازی کسب‌وکار هم در آن به بازدهی می‌رسد.

به گزارش ایرنا مرز ریمدان دشتیاری در نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان، با چابهار ۱۲۰ کیلومتر و تا گوادر پاکستان حدود ۷۰ کیلومتر فاصله دارد، این نقطه بهترین مسیر و راه دسترسی ایران به ۳۷ درصد جمعیت جهان در پاکستان، چین و هند است لذا توجه به زیرساخت‌های کامل و استاندارد این مرز برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی از الزامات است.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل