جدیرترین اخبار :
  • حضور مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در خبرگزاری فارس
  • ریگی: مطالعات کریدور ایران و افغانستان تکمیل شده است
  • نشست حمیرا ریگی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با هیأت راه آهن افغانستان
  • تحکيم و توسعه روابط اقتصادی پایدار
  • دستور پزشکیان به رئیس سازمان برنامه و بودجه؛ اولویت‌های دولت تعیین شد
دکتر طهماسب مظاهری، رئیس کل پیشین بانک مرکزی ؛

تاثیر تاسیس بانک های بین المللی در مناطق آزاد برای تسریع روند سرمایه گذاری خارجی

اقتصادی | تاریخ خبر : 0/10/19 | تعداد بازید :2356
بانکداری و سرمایه ‌گذاری خارجی هر کدام دو مساله متفاوت هستند. سرمایه گذاری به شرایط اقتصادی کشور، روابط کشور با سایر کشورها و سهولت و روانی مقررات مربوط به سرمایه گذاری خارجی بستگی دارد.

پاسخ دکتر طهماسب مظاهری، وزیر اقتصاد دولت هشتم و رئیس کل پیشین بانک مرکزی  درباره تاسیس بانک های بین المللی و تاثیر آن در جذب سرمایه خارجی :

 

شما تجربه ریاست بانک مرکزی را دارید. به نظر شما، تاسیس بانک های بین المللی در مناطق آزاد، چه تاثیری در تسریع روند سرمایه گذاری خارجی دارد؟


بانکداری و سرمایه ‌گذاری خارجی هر کدام دو مساله متفاوت هستند. سرمایه گذاری به شرایط اقتصادی کشور، روابط کشور با سایر کشورها و سهولت و روانی مقررات مربوط به سرمایه گذاری خارجی بستگی دارد. در سرمایه‌گذاری خارجی یک اصل حاکم است که در قانون جلب حمایت سرمایه گذاری خارجی هم زمانی که من در دولت بودم، آن را پیش بینی کردیم، نوشتیم و در دولت، مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شد و هنوز هم این قانون تغییر نکرده و این قانون با این مضمون است که زمانی که سرمایه گذار خارجی در داخل کشور سرمایه گذاری می‌کند، رفتاری که با این سرمایه گذار می‌شود، دقیقا مشابه رفتار با یک سرمایه گذار داخلی باشد. سرمایه گذار خارجی نباید احساس کند که در یک کشور غریبه مشغول به سرمایه گذاری است. این اصل در هر کشوری که به مرحله اجرا برسد، آن کشور شاهد حضور حداکثری سرمایه‌گذاران خارجی خواهد شد. در آیین نامه‌های مربوط به این قانون، پیش بینی‌های لازم انجام شد تا این اتفاق بیافتد و بعدها در زمان دولت آقای احمدی نژاد، آیین نامه‌ها تغییراتی داشت و بعد از آن دولت آقای روحانی هم اصلاح جدی برای این آیین نامه‌ها نداشت و حالا در دولت جدید باید منتظر بمانیم که چه اصلاحاتی روی این آیین نامه‌ها اعمال خواهد شد. اگر شرایط طوری پیش برود که رفتار با شهروندان کشورهای دیگر که تمایل به سرمایه گذاری در ایران را دارند یا برعکس، شهروندان ایرانی که طبق ماده 1 و 2 قانون سرمایه گذاری خارجی سرمایه‌هایی با منشا خارجی دارند مطابق با قانون و اصلاحاتی که باید متمرکز بر آیین نامه‌ها شود، باشد، در آنصورت زمینه مناسبی برای سرمایه گذاری خارجی البته متناسب با بهبود شرایط تجاری، اقتصادی و تعامل با کشورهای مختلف در کشور فراهم می‌شود.
در خصوص مساله بانکداری خارجی هم باید گفت که بانکداری خارجی در مناطق آزاد یک بخش یا رشته‌ای از سرمایه گذاری خارجی است که اگر محقق شود، در بخش‌های مختلف از بانکداری گرفته تا بیمه، تولید کالاهای صنعتی و مواد غذایی و انواع خدمات می‌توان سرمایه گذاری انجام داد که متناسب با شرایط قانون باعث ورود سرمایه، دانش فنی و امکانات لازم از جمله ایجاد کسب و کار می‌شود.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل