چابهار بندری که به دلیل آب و هوای بهاریاش به این نام خوانده میشود یکی از شگفت انگیزترین بنادر ایران است. این شهر که در جنوب شرقی استان سیستان و بلوچستان واقع شده لقب تنها بندر اقیانوسی ایران را نیز دارد. تنها بندر ایران که به آبهای آزاد راه دارد و ما را به اقیانوس هند متصل میکند. شهر چابهار در جوار سواحل دریای عمان قرار گرفته و این سواحل چابهار، این منطقه را به مقصدی هیجان انگیز در منطقه جنوب ایران تبدیل کرده است.
جنگل حرا چابهار در ناحیه ساحلی خلیج گواتر، در نزدیکی محلی که رودخانه باهوکلات به دریای عمان میریزد، قرار دارد و یکی از جالبترین جاهای دیدنی چابهار به شمار میآید. در هنگام مد دریای عمان، تاج درختان از آب بیرون زده و چشمانداز و منظرهی بسیار زیبایی را به وجود میآورد که گردشگران زیادی را از نقاط مختلف به سوی خود جذب میکند.
حرا درختچهای است که در مردابهای نواحی گرم در کرانههای عربستان، مصر و جنوب ایران میروید. جنگل های حرا که از آنها با نام جنگل های مانگرو نیز یاد میکنند، 350 هکتار از خلیج گواتر چابهار (در مرز پاکستان) را اشغال کرده است. علاوه بر چابهار در قشم، بوشهر و چند جای دیگر نیز جنگل های حرا وجود دارد. شما در بازدید از جنگلهای حرا میتوانید به تفریحاتی همچون قایق سواری مشغول شوید و لذت بینظیری را در این دریای جنگلی برای خود و همراهانتان خلق کنید.
ویژگی های درخت حرا
درخت حرا برگهای همیشه سبز، بسیار بادوام و بیضیشکلی دارد که سطح فوقانی برگها به رنگ سبز و سطح تحتانی آن خاکستری است و به آن که نگاه کنید، متوجه کرکهای روی درختانش خواهید شد. نحوه ازدیاد این درختان به این گونه است که ابتدا دانه آن روی درخت مادر رشد میکند، پس از آن، نهال جوان از درخت جدا میشود و به داخل آب افتاده و آنجا ریشه میکند.
در جنگلهای حرا گلها شبیه گلهای شاهپسند و میوه به شکل کپسول تخم مرغی است که درون آن یک دانه وجود دارد و با دو شکاف باز میشود. حرا گونهای آفتابپسند است که بسته به شرایط زیستی به بلندی 5 تا 10 متر میرسد. گل درخت حرا ریز و شکوفهمانند، و بهرنگ طلایی است و بویی شیرین دارد که زنبورهای عسل را به خود جذب میکند. عسل این منطقه نیز بسیار خوشمزه و خوش بو است.
ریشه در این گونه گیاهی، سطحی و مشتمل بر یک ریشه عمودی کوتاه و تعداد زیادی ریشه جانبی مورب است. همچنین حرا دارای ریشه های هوایی به نام ریشه های تنفسی است و در سطح این ریشه ها عدسک های فراوانی وجود دارد که کار تنفس و تبادلات گازی گیاه را میسر میکنند.
جنگلهای حرای چابهار جدا از خاصیت درمانی، جایگاه ویژهای را برای بسیاری از پرندگان نظیر فلامینگو، مرغ ماهیخوار و عقاب فراهم کردهاند که به طرز زیبایی بر روی آنها لانه میگذارند.
– قایقسواری در جنگل و دیدن درختان حرا از نزدیک
– دیدن مرغهای ماهیخوار، فلامینگوها، پلیکانها و…
– عکاسی از درختان جنگل حرا، پرندگان مختلف، طلوع و غروب آفتاب و…
– و اگر خوش شانس باشید دیدن دلفینها که بین دریای عمان و خلیج فارس شنا میکنند.
اگر اقامتگاه شما در چابهار است و با خودروی شخصی خود به این سفر آمدهاید، ۲ تا ۳ ساعت باید رانندگی کنید تا به این منطقه برسید. اگر هم سفر شما از راه هوایی به این شهر بوده، خودروهای زیادی در بندر چابهار هستند که میتوانند شما را به آنجا برسانند. البته شما میتوانید در هتلها و اقامتگاههای بندر گواتر هم اقامت کنید که در این صورت رفتن شما به جنگل حرا تیس چابهار نزدیک و آسان است.