جدیرترین اخبار :
  • حضور مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در خبرگزاری فارس
  • ریگی: مطالعات کریدور ایران و افغانستان تکمیل شده است
  • نشست حمیرا ریگی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با هیأت راه آهن افغانستان
  • تحکيم و توسعه روابط اقتصادی پایدار
  • دستور پزشکیان به رئیس سازمان برنامه و بودجه؛ اولویت‌های دولت تعیین شد

هند: اقداماتی را برای عملیاتی کردن بندر چابهار در ایران انجام داده‌ایم

اقتصادی | تاریخ خبر : 1/01/15 | تعداد بازید :1699
رئیس جمهور هند با ذکر اهمیت بندر چابهار گفت که جهت عملیاتی کردن این بندر اقداماتی صورت گرفته است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار به نقل از  سرویس بین‌الملل خبرگزاری فارس، رئیس جمهور هند روز یکشنبه از انجام اقداماتی در بندر چابهار در ایران جهت عملیاتی کردن آن خبر داد.

به نوشته وبگاه «لایو مینت»، «رام ناث کونید» رئیس جمهور هند طی سخنرانی در جمع دیپلمات‌ها در «موسسه روابط بین‌الملل عشق آباد» در زمینه بندر چابهار در ایران گفت: «اقداماتی را برای عملیاتی کردن بندر چابهار در ایران انجام داده‌ایم که می‌تواند دسترسی امن، قابل دوام و بدون مانع به دریا را برای کشورهای آسیای مرکزی فراهم کند.»

وی گفت که ایجاد ارتباط با کشورهای آسیای مرکزی اولویت اصلی هند است. رئیس جمهور هند افزود: «هند آماده همکاری، سرمایه گذاری و ایجاد ارتباط در منطقه است.»

رئیس جمهور  هند گفت که سیاست خارجی هند از زمان استقلال این کشور همواره در حال تغییر بوده، شراکت هند با کشورهای جنوب جهانی به طور قابل توجهی رشد کرده و روابط  با قدرت های بزرگ بیشتر شده است.

هند در سال ۲۰۱۵ در خصوص توسعه بندر چابهار و احداث خط راه آهنی که هند را به افغانستان متصل می‌کند، با ایران به توافق رسید و در سال ۲۰۱۶، «نارندرا مودی» نخست‌وزیر هند در جریان سفر به ایران، توافقنامه سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیون دلاری برای توسعه چابهار را با تهران به امضا درآورد.

پیش از این نیز «جی‌اس جایشانکار» وزیر خارجه هند پیشنهاد داده بود که به منظور دسترسی امن و بدون مانع کشورهای آسیای مرکزی به دریا، بندر چابهار در کریدور بین‌المللی شمال-جنوب قرار بگیرد. وی همچنین از طرح کارگروه هند، ایران، افغانستان، ازبکستان برای استفاده مشترک از بندر چابهار استقبال کرده بود.

وزیر خارجه هند درباره پروژه بندر چابهار گفته بود، بندر چابهاردر ایران به عنوان یک قطب ترانزیتی تجاری برای منطقه ظهور کرده و مسیری اقتصادی‌تر و پایدارتر برای کشورهای محصور در خشکی برای رسیدن به بازار جهانی است.

وزیر خارجه هند گفته بود که دهلی نو مجموعاً ۸۵ میلیون دلار کمک بلاعوض و تسهیلات اعتباری ۱۵۰ میلیون دلاری برای توسعه پایانه شهید بهشتی در بندر چابهار متعهد شده است.

وزیر خارجه هند در مورد تاثیر تحریم‌های آمریکا بر پروژه بندر چابهار نیز اظهار داشته بود که تحریم‌های آمریکا علیه ایران به هیچ وجه به این پروژه مربوط نیست.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل