جدیرترین اخبار :
  • حضور مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در خبرگزاری فارس
  • ریگی: مطالعات کریدور ایران و افغانستان تکمیل شده است
  • نشست حمیرا ریگی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با هیأت راه آهن افغانستان
  • تحکيم و توسعه روابط اقتصادی پایدار
  • دستور پزشکیان به رئیس سازمان برنامه و بودجه؛ اولویت‌های دولت تعیین شد

فاصله مریخ تا اقیانوس در سیستان و بلوچستان کوتاه است

اخبار سازمان | تاریخ خبر : 97/01/07 | تعداد بازید :3460
سیستان و بلوچستان سرزمینی است که می توانید طعم غذای تند و تیز هندی با میوه های عجیب گرمسیری را در آن تجربه کنید، تنها تمساح ایرانی را از نزدیک ببینید و مهمان مردم خونگرم جنوب باشید.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار به نقل از فرینا، اگر می‌خواهید در ایران بمانید و یک اقلیم همانند هند را کشف کنید، پیشنهاد ما استان سیستان و بلوچستان است.

همین اول راه بگویم که 15 ساعت و سی‌ویک دقیقه اگر  پایتخت نشین هستید تا استان سیستان و بلوچستان پهناورترین استان کشور راه دارید، اما دل بسپارید به جاده‌های خلوتی که مثل صحرای نوادای آمریکا که در فیلم‌های آمریکایی دیده‌ایم طولانی هستند.

سیستان و بلوچستان سرزمینی است که می‌توانید طعم غذای تندوتیز هندی با میوه‌های عجیب گرمسیری را در آن تجربه کنید.

همیشه صحبت از محرومیت‌های این استان و بادهای صدوبیست روزه بوده است، اما بهار فصل مناسبی است که استانی را بینید که هنوز عده کمی از نزدیکانتان آن را تجربه کرده‌اند.

شاید گزینه اصلی شما از سفر به هند ایران، بندر اقیانوسی چابهار باشد، خب البته باید بگویم گزینه مناسبی را انتخاب کردید چون هم می‌توانید خرید کنید و هم عجایب این سرزمین کمتر دیده‌شده را تجربه کنید.

قدم زدن در کوه‌های مریخی

حدود 40 تا 50 کیلومتری پس از شهرستان چابهار به سمت بندر گواتر، کوه‌هایی در سمت چپ جاده نمایان می‌شود که به «کوه‌های مریخی» یا «مینیاتوری» معروف هستند. این کوه‌ها با توجه به منظره کاملاً متفاوتی که در سمت راست جاده و رو به‌سوی دریا ایجاد کرده یکی از زیباترین جاده‌ها و مناظر طبیعی استان سیستان و بلوچستان و بلکه ایران را خلق کرده است.

کوه‌های مریخی، مناظری از کوه‌های کره ماه را برای انسان تداعی می‌کند و جنس رسوبی آن‌ها و هم‌چنین فرسایش خاص کوه‌ها موجب ایجاد شیارها و تراش‌های زیبایی شده است که گویی نقاشی ماهر آن‌ها را به تصویر کشیده است. این کوه‌ها چاک‌چاک هستند و اشکالی نامأنوس و فاقد پوشش گیاهی دارند. به خاطر همین غیرعادی بودنشان، در سال‌های اخیر و در میان گردشگران، به «کوه‌های مریخی» شهرت یافته‌اند و جزو نمونه‌های بدبوم (بدلند) و پدیده بوم‌شناختی ویژه‌ای است.

اگر در چابهار به منطقه آزاد رفتید، هفتاد کیلومتر هم به رنج سفرتان اضافه کنید تا خلیج رویایی گواتر را از دست ندهید؛ جایی که می‌توانید دلفین‌ها را ببینید، در میان جنگل‌های حرا قایق‌سواری کنید و پایتان را در ساحل نرم و ماسه‌ای اقیانوسی آن به آب بسپارید.

سواحل بسیار زیبای گِلی، شنی و صخره‌ای عمان جذابیت‌های استان را چند برابر کرده است. حدود 300 کیلومتر نوار ساحلی بکر را نباید دست‌کم گرفت.

 

بازدید از بقایای اولین انیمیشن دنیا

اگر اهل دیدن آثار باستانی هستید بازهم سیستان و بلوچستان گزینه مناسبی است در 56 کیلومتری جنوب زابل و در حاشیهٔ جاده زابل ـ زاهدان چشم اندازهای پیشرفته‌ترین شهر باستانی را خواهید دید. می‌گویند بقایای اولین انیمیشن دنیا در شهر سوخته سیستان و بلوچستان یافت شده است.

دیدن تنها تمساح ایرانی را از دست ندهید

نزدیکی‌های شهرستان چابهار و سرباز در منطقه‌ای به نام باهوکلات می‌توانید از سایت ویژه پرورش تمساح یا همان «گاندو» دیدن کنید. بومی‌ها بر این باورند که گاندی‌ها نگهبان آب هستند. به همین خاطر به آن‌ها آزار نمی‌رسانند.

ویژگی خاص دیگری که منطقه باهوکلات را منحصربه‌فرد کرده است، وجود ماهی عجیب گِل خور است که شرایط خاص رودخانه باهوکلات امکان زندگی را برای این نوع ماهی فراهم کرده است.

با سفر به این منطقه همچنین می‌توانید در مسیر قله «کوه گنو» پیاده‌روی کرده و از دیدن مناظر زیبای طبیعت که با انواع درختان گرمسیری و سردسیری پوشیده شده است، لذت ببرید.

چی بخوریم؟

خب از خوردنی‌ها غافل نشویم، یکی از لذت‌های سفر کشف طعم و مزه‌های جدید است.

«کشک زرد » سیستانی و غذای بلوچی «بنه» که گفته می‌شود قدمت چند صدساله برخوردارند. اشکنه خرما که یک مزه متفاوت از اشکنه هاست.

در سیستان و بلوچستان علاوه بر نان لواش، تافتون، کلوچه، تابهای و چَلْبَکْ ( čalbak) از آرد گندم نوعی نان به نام قلیفی ( qalefy)، پخته می‌شود که خوردن دارد.

انبه، پاپایا، گوآوا، چیکو، پسته و انگور یاقوتی را هم در میان وعده‌هایتان فراموش نکنید.

برای اینکه ثابت کنید به چنین سرزمین شگفت‌انگیزی سفرکرده‌اید باید برای دوستانتان سوغاتی خاص آن منطقه را بخرید، همین نان‌ها و خوراکی‌هایی که نوشتیم خودش گزینه مناسبی برای  سوغات بردن است،‌ ماندگاری خوبی دارد و زود خراب نمی‌شود.

سوزن‌دوزی‌های زنان بلوچی را فراموش نکنید

صنایع‌دستی این استان تمام و کمال زنانه است، هر زن و دختر بلوچ از هفت‌سالگی و به بهانه تزئین لباس خود، سوزن‌دوزی بلوچ را می‌آموزد و بدین ترتیب به معاش خانواده کمک می‌کند. طرح‌های سوزن‌دوزی‌ها بیشتر از رویاهای زنان بلوچ الهام می‌گیرد تا از طبیعتی که در آن زندگی می‌کنند.

 حتی در مواردی سفال‌گری، قالی و گلیم‌بافی و حتی نمدمالی که کاری سخت و مردانه است، توسط زنان سیستان و بلوچستان انجام می‌شود. زنان بلوچ شایسته ستایش و احترام فوق‌العاده‌ای هستند.

فراموش نکنیم استان سیستان و بلوچستان از جمله استانهای محروم کشور است و یکی از بهترین راهها برای کمک به مردم محلی خرید محصولات همان منطقه است که باعث رونق اقتصادی می شود.

مسجد جامع، قلعه دوست‌محمد خان،  قلعه چهل دختر،  قبرستان اسپیدژ، کوه خضر، قلعه سرباز، مسجد کهنه قلعه، قلعه چهل دختر،  بقایای آتشکده کرکویه، کوه خواجه، تخت عدالت، زاهدان کهنه، سه کوهه، دهانه غلامان، قلعه رامرود هم از دیگر جاذبه‌های این استان پهناور است.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل