جدیدترین اخبار :
  • مکران کجاست؟
  • سواحل مَکُران نیازمند زیرساخت‌های اینترنتی برای توسعه اقتصاد دریا محور است
  • منطقه آزاد سیستان، دومین منطقه آزاد جدید راه‌اندازی شده در کشور
  • بندر چابهار فرصتی استراتژیک برای اقتصاد افغانستان
  • اولین جلسه شورای راهبردی دیپلماسی اقتصادی مناطق آزاد کشور برگزار شد
با حضور هیات فنی افغانستان در منطقه آزاد چابهار انجام شد؛

آغاز سرمایه‌گذاری افغانستان در ایران از چابهار کلید خورد

اقتصادی | تاریخ خبر : 2/12/06 | تعداد بازید :816
هیات افغانستانی در سفر خود به منطقه آزاد چابهار ضمن سرمایه گذاری در پروژه تجاری، مسکونی و اداری، مذاکره برای ایجاد یک کریدور پایدار از مسیر منطقه آزاد چابهار با همکاری ایران و چین را آغاز کرد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد چابهار، هیاتی به ریاست نماینده وزارت صنعت و تجارت کشور افغانستان متشکل از نمایندگان معاونت اقتصادی نخست‌وزیر، وزارت ترانسپورت و هوانوردی، وزارت خارجه، وزارت دارایی و بخش خصوصی به منطقه آزاد چابهار جهت بازدید و بررسی راههای افزایش تعاملات دو کشور امروز یکشنبه با منطقه آزاد چابهار سفر کرده و با حضور هیات افغانستانی، کاظنی قمی سفیر ایران در افغانستان، فرماندار ویژه شهرستان چابهار، معاونین، مدیران منطقه آزاد چابهار و مقامات نظامی و انتظامی عملیات اجرایی پروژه برج فاخر کلید زدند.

کاظمی قمی سفیر ایران در افغانستان در این مراسم گفت: با تغییر آرایش سیاسی دولت سیزدهم مربع دیپلماسی به سمت توسعه همکاری با کشورهای همسایه رفت و کشور افغانستان به دلیل موقعیت راهبردی و ژیوپولتیک و ژئئوکونومیک و مشترکات فرهنگی و مذهبی برای کشور ما جایگاه ویژه ای دارد.

او با تاکید بر اینکه افغانستان در دوران پسا اشغال آمریکا که برآمده از مقاومت ملت است موقعیت ویژه‌ای برای همکاری فراهم کرده است، افزود: سیاست کشور ما همواره در حمایت از مردم افغانستان و در یک همکاری جدی در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و حتی امنیتی و سیاسی است و در حال حاضر بیشترین تعامل بین دو ملت و دو دولت در جریان است.

کاظمی قمی با تاکید بر اینکه حضور هیات افغانستان در چابهار فقط محدود به همکاری ترانزیتی نیست، بلکه سنگ بنای یک همکاری است، گفت: هدف از این همکاری بهره مندی از ظرفیت های دو کشور است و بحران اوکراین منجر به شکل گیری کریدورهای جدیدی شده است و تصمیم و اراده دو کشور ایجاد یک کریدور پایدار است.

وی با تاکید بر اینکه برنامه راهبرد اقتصادی دو کشور تدوین و عملیات آن آغاز شده است، اظهار کرد: توسعه تجارت بین دو کشور یک اصل است و با توجه به اینکه افغانستان در تحریم است و درآمدهای آن کاهش یافته با این حال روابط تجاری دو کشور در حال توسعه است.

او افزود: در حال حاضر افغانستان یک کشور بکر است و ما اصرار داریم کشاورزی این کشور توسعه یابد و ۵ میلیون تن کالای اساسی از طریق جایگزینی با کشت خشخاش را تولید کنیم. همچنین تمایل به سرمایه‌گذاری در معادن این کشور هستیم و برای تولید فولاد باید سرمایه گذاری میان مدت برای تکمیل زنجیره انجام شود و ما برای اجرای آن آماده هستیم.

کاظمی قمی با بیان اینکه ایران تمایل به جذب سرمایه‌گذاری خارجی به ویژه از افغانستان دارد، اظهار کرد: در شرایط کنونی به دنبال تسهیل سرمایه گذاری و اصلاح قوانین و مقررات هستیم. 

او با اشاره به اینکه چابهار با هندی ها هکاری های دارد، گفت: هم اکنون چین هم تمایل به سرمایه گذاری در ترانزیت از منطقه چابهار دارد و هم اکنون مذاکراتی با حضور افغانستان در حال انجام است که این مسیر ترانزیتی از افغانستان به چین برسد.

سفير کشورمان در افغانستان با تاکید بر اینکه همکاری در بخش دانش بنیان ها و همچنین روان‌سازی و اقتصادی کردن مرزها با افغانستان در حال انجام است، تصریح کرد: همچنین توسعه همکاری استان های مرزی دو کشور از دیگر برنامه های است که جزو اولویت‌های دولت قرار گرفته است.

او با اشاره به اینکه امسال ۷۰ درصد نیاز ال پی جی افغانستان را تامین کرده ایم در حالی که قبلا سهمی ۲۰ درصدی داشته ایم، گفت: در شرایط کنونی به دنبال سرمایه گذاری مشترک در بخش انرژی هستیم و مشارکت بخش خصوصی ایران در افغانستان بیشتر فراهم می شود و دولت حمایت خواهد کرد.

کاظمی قمی با بیان اینکه یک میلیون افغانستانی در ایران کار می کنند، اطهار کرد: قرار است همکاری در راستای ساماندهی این نیروی کار در مسیر توسعه کشور انجام شود.

او با تاکید بر اینکه صدور خدمات فنی و مهندسی جزو برنامه های کشور است، گفت: راهبرد اقتصادی بین دو کشور تضمین کننده منافع دو کشور است. بنابراین حضور سرمایه گذاران افغانستانی در چابهار برای رقابت با هیچ کشور دیگری نیست بلکه تشویق کشورهای دیگر برای سرمایه گذاری و ایجاد منافع جمعی است.

پروژه فاخر با سرمایه‌گذاری ۳۵ میلیون دلار و ۵۰۰۰ میلیارد ریال به عنوان بزرگترین و مرتفع ترین برج جنوب شرق کشور به همت گروه سرمایه گذاری ستارگان خراسان مهاجر از کشور افغانستان، امروز رسما آغاز شد. این پروژه در ۲۵ طبقه احداث خواهد شد که ۴ طبقه آن از منفی یک تا منفی ۴ با مساحت ۱۳۰۰۰ متر مربع پارکینگ، سه طبقه شامل همکف و طبقه یک و دو با مساحت ۶ هزار متر مربع تجاری، فوت کورت و لابی خواهد بود. همچنین طبقه سه و چهار با میاحت ۴ هزار متر مربع اداری، طبقه ۵ تا ۲۵ با مساحت ۳۰ هزار متر مربع مسکونی و طبقه ۲۵ شامل ۳ پنت هاوس و یک لابی ۲ هزار متر مربعی خواهد بود و در پشت بام این پروژه روف گاردن با ۲ هزار متر مربع فضای سبز و یک مجموعه استخر ایجاد خواهد شد.

هدف از دیدار هیات افغانستان با مقامات منطقه آزاد چابهار افزایش ترانزیت و صادرات افغانستان، اجرای توافقات بین دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران و وزیر صنعت و تجارت کشور افغانستان و همچنین تشکیل کمیته اجرایی مشترک به استناد توافقنامه منعقد شده است.

 

مشاهده گزارش تصویری

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل