جدیرترین اخبار :
  • حضور مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در خبرگزاری فارس
  • ریگی: مطالعات کریدور ایران و افغانستان تکمیل شده است
  • نشست حمیرا ریگی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با هیأت راه آهن افغانستان
  • تحکيم و توسعه روابط اقتصادی پایدار
  • دستور پزشکیان به رئیس سازمان برنامه و بودجه؛ اولویت‌های دولت تعیین شد

چابهار نزدیکترین و امن ترین مسیر دسترسی افغانستان به اقیانوس

اقتصادی | تاریخ خبر : 3/02/20 | تعداد بازید :285
چابهار، تنها بندر اقیانوسی و پل ارتباطی کریدورهای بین‌المللی و پیشران محور ترانزیتی شرق کشور، نقشی محوری در توسعه دیپلماسی اقتصادی و گسترش تجارت با افغانستان ایفا می‌کند. موقعیت استراتژیک این بندر اقیانوسی، آن را به نزدیک‌ترین و مناسب‌ترین مسیر برای دسترسی کشور محصور در خشکی افغانستان به آب های آزاد تبدیل کرده است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد چابهار؛ در نشستی که با حضور مقامات کشوری و استانی هم مرز با افغانستان در مشهد مقدس برگزار شد، بر اهمیت چابهار در تسهیل و توسعه تجارت میان دو کشور ایران و افغانستان تأکید گردید.

حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان و سفیر ایران در کابل، چابهار را امن ترین و کوتاه‌ترین مسیر برای دسترسی افغانستان به آب‌های آزاد دانست و از برنامه و آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای تقویت و توسعه زیر ساخت های این بندر و منطقه آزاد چابهار و نیز جذب سرمایه‌گذاری های خارجی، بویژه سرمایه گذاری افغان ها خبر داد. ایشان همچنین بر فراهم آوردن امکانات و تجهیزات لازم برای تسهیل و تسریع در توسعه تجارت در پایانه های مرزی استان های همجوار با افغانستان تأکید کرد.

حمیرا ریگی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، در این نشست ضمن ارائه گزارشی از عملکرد فعالیتی منطقه در رابطه با افغانستان و با اشاره به ضرورت توسعه زیرساخت‌ها در چابهار در راستای فعال سازی و توسعه محور ترانزیتی چابهار- میلک و پل ارتباطی کریدورهای بین‌المللی، بر اهمیت حضور فعال افغانستان در این منطقه و ارائه طرح‌ها و پیشنهادات برای تقویت و توسعه فعالیت سرمایه‌گذاران افغان تأکید کرد.

چابهار به عنوان منطقه‌ای راهبردی، فرصتی بی‌نظیر برای تقویت روابط اقتصادی ایران و افغانستان و توسعه دیپلماسی اقتصادی و گسترش تجارت با کشورهای منطقه فراهم می‌کند. با گسترش همکاری های اقتصادی و سرمایه‌گذاری ها، بندر و منطقه آزاد چابهار می‌تواند به قطب ترانزیت و تجارت در حاشیه اقیانوس هند تبدیل شود و منافع اقتصادی فراوانی را برای ایران، افغانستان و دیگر کشورهای منطقه بویژه کشورهای حاشیه اقیانوس هند و محصور در خشکی آسیای مرکزی به ارمغان آورد.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل