جدیرترین اخبار :
  • همکاری نیروی هوایی ارتش برای راه‌اندازی فرودگاه کنارک
  • انتصاب در منطقه آزاد چابهار
  • برندسازی کالای ایرانی در اکسپو 2024
  • ارائه خدمات گردشگری دریایی به بیش از ۱۱۰ هزار مسافر نوروزی در سواحل مکران/ استقبال بی نظیر گردشگران از تفریحات دریایی در بندر چابهار
  • مشارکت مردم در سرمایه‌گذاری مناطق را افزایش می‌دهیم
رئیس اتاق بازرگانی ایران و هند:

هندی ها مصمم به خرید نفت و ترانزیت از بندر چابهار هستند

اقتصادی | تاریخ خبر : 97/05/14 | تعداد بازید :2416
جمیلی : هندی ها اعلام کرده اند در بحث ترانزیت چابهار به هیچ عنوان عقب‌نشینی نخواهند کرد و به خرید نفت از ایران نیز ادامه می‌دهند. افتتاح دو شعبه بانک ایرانی پاسارگاد و سامان درهند و ایجاد مکانیزم پرداخت پول نفت با روپیه کمک شایانی به امر مبادلات مالی تاجران ایرانی خواهد کرد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار ابراهیم جمیلی رییس اتاق بازرگانی ایران و هند در گفتگو با اگزیم نیوز در خصوص تاثیر تحریم‌ها بر روابط تجاری ایران و هند و امکان ادامه ترانزیت هندی ها از بندر چابهار، اظهارداشت: هند از جمله کشورهایی است که در تحریم‌های قبلی نیز روابط تجاری خود با ایران را حفظ کرد و جزو معدود کشورهایی بود که در آن مقطع زمانی سطح معاملات خود را بالا نگه داشت. هندی ها اعلام کرده اند در بحث ترانزیت چابهار به هیچ عنوان عقب‌نشینی نخواهند کرد و به خرید نفت از ایران نیز ادامه می‌دهند.

وی با بیان اینکه آمریکا و هند تاکنون هیچ مذاکره ای را برای معافیت احتمالی از تحریم های واشنگتن نداشته اند؛ عنوان کرد: اما مقامات هندی بر این باور هستند که با وجود صحبت های اخیر مقامات آمریکایی مبنی بر حذف واردات نفت دهلی نو از ایران، درب مذاکره همچنان باز است.

جمیلی یادآورشد: هند همواره نسبت به تعهدات نسبت به دیگر کشورها بیشتر پایبند بوده و در دوران تحریم‌های قبلی این را ثابت کرد اما اینکه تحریم‌ها هیچ تاثیری بر روی روابط اقتصادی نخواهد گذاشت غیرواقعی است. به هر حال در حوزه‌های مختلف اعم از بانکی و حمل و نقل ما شاهد کاستی‌هایی خواهیم بود اما برای دقیق‌تر شدن در این موضوع باید منتظر گذشت زمان باشیم.

وی با اشاره به اینکه پیش‌بینی ها حاکی از این است که در برخی حوزه‌ها میزان تبادلات تجاری افزایش و در برخی حوزه‌ها کاهش پیدا خواهد کرد، خاطرنشان ساخت: ایران در حال حاضر نفت، محصولات پتروشیمی و کودهای کشاورزی را به این کشور صادر و فولاد، دارو و برنج را وارد می‌کند، افزود: برای تسهیل در انجام معاملات به تازگی بحثی مطرح شده که براساس آن انجام معاملات با هند به صورت روپیه انجام شود که این امر باعث خواهد شد بانک‌های هندی و همین طور شرکت‌هایی که با آمریکا نیز معامله می‌کنند با آرامش بیشتری با تاجران ایرانی همکاری کنند.

رییس اتاق بازرگانی ایران و هند تصریح داشت: بخش خصوصی هند با آمریکا تبادلات زیادی دارد و به طور قطع شاهد محدودیت‌هایی در این حوزه خواهیم بود. اما اقداماتی نیز توسط دو کشور برای بی اثر کردن تحریم ها انجام شده است.

وی در همین زمینه از افتتاح دو شعبه بانک پاسارگاد و سامان در هند خبر داد و افزود: افتتاح این دو شعبه بانک ایرانی در هند کمک شایانی به امر مبادلات مالی تاجران ایرانی خواهد کرد.

به گزارش اگزیم نیوز مقامات هندی اعلام کردند بانک های مرکزی ایران و هند در حال هماهنگی با یکدگیر به منظور ایجاد مکانیزم پرداخت پول نفت به روپیه هستند.

هند امیدوار است که از توقف ناگهانی واردات نفت خام از ایران بدون درگیر شدن با تحریم ها اجتناب کند و حتی در حال آماده سازی مکانیزم پرداخت به رویپه برای واردات نفت از جمهوری اسلامی ایران است. مقامات هندی اعلام کردند بانک های مرکزی هند و ایران در حال هماهنگی با یکدیگر به منظور ایجاد این مکانیزم هستند؛ ضمن اینکه بیش از یک بانک هندی برای انجام این ساز و کار وجود دارد.

پیش از این در زمان تحریم های سال ۲۰۱۶ میلادی علیه ایران، بانک UCO هند اقدام به مدیریت پرداخت ها به روپیه در قبال واردات نفت خام از ایران می کرد و بخشی از این ساز و کار توسط ایران با خرید مواد غذایی، دارو و مواد شیمیایی از هند صورت می گرفت؛ اما بیشتر مبالغ پول نفت بعد از برداشته شدن تحریم ها به ایران منتقل شد.

آمریکا و هند تاکنون هیچ مذاکره ای را برای معافیت احتمالی از تحریم های واشنگتن نداشته اند؛ اما مقامات هندی بر این باور هستند که با وجود صحبت های تُند اخیر آمریکایی ها مبنی بر حذف واردات نفت دهلی نو از ایران، درب مذاکره همچنان باز است.

مقامات هندی به دلیل به روز رسانی اخیر وب سایت خزانه داری آمریکا که در آن دولت ایالات متحده می تواند برخی از تحریم ها را نادیده بگیرد، امیدوار به وجود فرصتی برای ادامه واردات نفت از ایران هستند.

به گفته برخی از مقامات هندی، آمریکا احتمالا در تلاش برای پایین آوردن انتظارات کشورهای وارد کننده نفت قبل از هر گونه مذاکره برای گرفتن معافیت است. البته این منبع هندی گفت: «نیکی هالی» سفیر آمریکا در سازمان ملل و شخص نزدیک به ترامپ در سفر اخیر خود به دهلی نو از هند خواست که واردات نفت از ایران را قطع کند؛ اما مقامات هندی مودبانه اعلام کردند که کاهش قابل توجه واردات نفت از ایران برای هند به شدت دشوار است.

کارشناسان اقتصادی معتقد هستند که دامنه روابط اقتصادی ایران و هند بسیار وسیع است و قطع روابط تجاری ۲ کشور می تواند به منافع بلند مدت هند آسیب وارد کند. مقامات هندی اعلام کردند احتمالا سران هند و آمریکا در ماه جاری میلادی همدیگر را به منظور درک اجرای تحریم های واشنگتن علیه ایران ملاقات کنند. همچنین یکسری نشانه هایی مبنی بر معافیت های احتمالی آمریکا به هند برای خرید نفت از ایران در سطح پایین وجود دارد.

پیش از این یک مقام رسمی در وزارت خارجه آمریکا گفته بود که احتمالا آمریکا معافیت خرید نفت برای هند و چین را ارائه نخواهند کرد و اگر شرکت های هندی و چینی به روند واردات نفت خود از ایران ادامه دهند، با خطر تحریم های ثانویه روبرو می شوند.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل