جدیرترین اخبار :
  • حضور مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در خبرگزاری فارس
  • ریگی: مطالعات کریدور ایران و افغانستان تکمیل شده است
  • نشست حمیرا ریگی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با هیأت راه آهن افغانستان
  • تحکيم و توسعه روابط اقتصادی پایدار
  • دستور پزشکیان به رئیس سازمان برنامه و بودجه؛ اولویت‌های دولت تعیین شد
هوشنگ جاوید:

حماسه‌ها در ایران آیینی، ملی و بومی هستند

اقتصادی | تاریخ خبر : 97/06/12 | تعداد بازید :2711
هوشنگ جاوید، پژوهشگر ارشد موسیقی نواحی ایران در انتقاد به ادعای اینکه موسیقی حماسی وجود ندارد، گفت: حماسه‌ها در ایران آیینی، ملی و بومی هستند.چگونه ادعا می‌شود که موسیقی حماسی وجود ندارد!؟ این داستان‌ها از کجا خلق می‌شود!؟

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار، هوشنگ جاوید، پژوهشگر ارشد موسیقی نواحی ایران در دومین شب برگزاری جشنواره ملی موسیقی حماسی ملاکمالان گفت: در شرایط تهاجم فرهنگی به مناطق و نواحی مختلف ایران، برگزاری چنین مراسمی بنیاد درستی برای پاسداشت موسیقی نواحی خواهد بود.

در جریان برگزاری جشنواره ملی موسیقی حماسی ملاکمالان، هوشنگ جاوید، پژوهشگر موسیقی نواحی ایران با تاکید بر اینکه برگزاری چنین مراسمی کار بزرگی است، گفت: خوشحالم که بعد از مدت‌ها در زمینه موسیقی حماسی حرکتی انجام شد. پیش از این نیز از سوی بخش خصوصی برای بزرگداشت عثمان محمد پرست حرکتی مشابه انجام شده بود اما این برنامه با این حجم از حضور اقوام مختلف بسیار روح افزا است.

او ادامه داد: در زمینه ادبیات و زبان فارسی همواره برای بزرگانی چون حافظ و سعدی بزرگداشت و مراسم گرفته می‌شود اما این دست مراسم و آیین‌ها برای بزرگان موسیقی بسیار کم در نظر گرفته شده است.

جاوید با اشاره به اینکه در شرایط تهاجم فرهنگی به مناطق و نواحی مختلف ایران، برگزاری چنین مراسمی بنیاد درستی برای پاسداشت موسیقی نواحی خواهد بود، افزود: آرش اوستا، دبیر علمی جشنواره در این حوزه موفق عمل کرده است. زمانی که جوانان کاری می‌کنند باید از آنان حمایت کرد.

این پژوهشگر ارشد موسیقی نواحی ایران در انتقاد به ادعای اینکه موسیقی حماسی وجود ندارد، یادآور شد: حماسه‌ها در ایران آیینی، ملی و بومی هستند.چگونه ادعا می‌شود که موسیقی حماسی وجود ندارد!؟ این داستان‌ها از کجا خلق می‌شود!؟

او در ادامه انتقاد به بی‌توجهی نسبت به موسیقی حماسی ایران، افزود: به عنوان مثال اسطوره‌ای مانند مانند حمل جیند در بلوچستان را چند نفر می‌شناسند و بر همین اساس نوازندگان و موسیق‌دانان نواحی ایران را چند هزار نفر شناخته و با آن‌ها آشنایند!؟

جاوید در پایان با ابراز امیدواری نسبت به برگزاری این جشنواره در سطح منطقه‌ای، گفت: امثال استاد اسحاق بلوچ نصب چه اندازه تلاش کردند تا راوی حماسی باشند!؟ ایشان سالها تمرکز کرده و کار کرده است و باید این دست تلاش‌ها را دید و قدردان بود.

دومین شب از جشنواره ملی موسیقی حماسی ملاکمالان با اجرایی از گروه‌های بختیاری، کردی و گیلکی پایان یافت.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل