جدیرترین اخبار :
  • حضور مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در خبرگزاری فارس
  • ریگی: مطالعات کریدور ایران و افغانستان تکمیل شده است
  • نشست حمیرا ریگی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با هیأت راه آهن افغانستان
  • تحکيم و توسعه روابط اقتصادی پایدار
  • دستور پزشکیان به رئیس سازمان برنامه و بودجه؛ اولویت‌های دولت تعیین شد
عضو هیأت علمی علامه طباطبایی:

چابهار پروژه ای بین المللی است

اقتصادی | تاریخ خبر : 97/10/23 | تعداد بازید :2037
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی معتقداست: چابهار موقعیت ویژه استراتژیک و تجاری دارد، فرآیندی تک بعدی در منطقه نبوده بلکه پروژه ای بین المللی است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار به نقل از ایرنا، مجید رضا مومنی عصر امروز چهارشنبه در نشست تخصصی همکاری های ایران، هند و افغانستان در پروژه بندرچابهار اظهار کرد: مسئله چابهار یک تحول عظیم در آسیا ست که سبب تحول درقدرت و تجارت در کل آسیا نیز می شود .
وی افزود: درحال حاضر چرخش قدرت بیشتر به سمت آسیاست که پس از جنگ سرد توانسته تحولات را تحت شعاع قرار دهد.
عضو هیات علمی علامه طباطبایی با اشاره به اینکه چابهار برای کل منطقه و جهان حائز اهمیت است، یادآور شد: چابهار رقابتی تجاری در آسیا شکل داده که در این خصوص نگاه غرب و شرق حاکم است، غرب به دنبال برد - باخت و شرق به دنبال برد - برد است.
به گفته وی، چین از رقابت در چابهار به دنبال شبکه ای تجاری با پیوستگی تجاری منطقه ای است. ایران به دنبال همگرایی با بندر بهادر و کاهش وابستگی به خلیج فارس است.
وی به موانع پیش روی ایران برای بهره برداری از چابهار اشاره کرد و گفت: جدایی طلبی نیروهای شورشی و تمایل آمریکا به این منطقه از جمله تهدیداتی است که ایران را در پروژه چابهار تهدید می کند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه چابهار یک چالش جدی برای آمریکاست، خاطرنشان کرد: سیاست آمریکا به دنبال ایجاد تفرقه در منطقه است و تمایلی به حضور چین در این منطقه ندارد.
به اعتقاد وی، پروژه چابهار برای افغانستان نیز اهمیت دارد چرا که می خواهد پس از سال ها خود را از سلطه پاکستان نجات دهد، از سوی دیگر هند نیز به واسطه بهبود رابطه با افغانستان می خواهد به آسیای میانه راه یابد.
مومنی با اشاره به همکاری کوتاه مدت کشورها در پروژه چابهار گفت: همکاری طولانی مدت در این پروژه با مشکل رو به رو می شود چرا که عوامل بیرونی بسیاری در این بهره برداری ها سهیم هستند بنابراین باید تعاملات میان افغانستان، ایران و هند در تمامی ابعاد گسترش پیدا کند.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل