به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار به نقل از خبرگزاری صدای افغان(آوا) از چابهار، احمدعلی موهبتی که در این مراسم اختتامیه با حضور بیش از 300 سرمایهگذار داخلی از ایران و خارجی سخن میگفت، تأکید کرد که تمام مصوبات پنلهای تخصصی این همایش، مصوبه نهایی خواهند بود و مسئولان ولایت سیستان و بلوچستان موظف به پیگیری آن اند.
وی با اشاره به سخن «داکتر عبدالله عبدالله»، رئیس اجرایی حکومت افغانستان مبنی بر اینکه «افغانستان اگر بخواهد پیشرفت کند باید سرنوشتش را با سرنوشت چابهار گره بزند»، بر تأمین بسترهای لازم برای نقشآفرینی هرچه بیشتر چابهار در عرصههای جهانی تأکید کرد.
موهبتی ابراز امیدواری کرد که مصوبات نخستین همایش فرصتهای سرمایهگذاری سیستان و بلوچستان بتواند قدرت اثرگذاری چابهار را در توسعه منطقه سواحل مکران، محور شرق ایران و کشورهای منطقه بیشتر کند.
دعوت برای سرمایهگذاریهای بیشتر در چابهار و سایر مناطق سیستان و بلوچستان
دکتر غلامرضا پناه، معاون اقتصادی و سرمایه گذاری منطقه آزاد چابهار و دبیر برگزاری همایش فرصتهای سرمایهگذاری سیستان و بلوچستان، در مراسم اختتامیه این همایش اظهارداشت: پنلهای این همایش به خوبی و با حضور مسئولان مرتبط دولتی و فعالان اقتصادی برگزار شد.
وی گفت: بیش از 500 نفر در پنل های تخصصی گردشگری و توریسم، کشاورزی و شیلات، صنعت و معدن، نیرو و انرژی، تجارت و حمل و نقل و ترانزیت شرکت کردند و مسائل در این پنلها به طور کارشناسی بررسی شد.
وی بیان کرد: همایش سرمایهگذاری سیستان و بلوچستان در تقویم سالانه چابهار ثبت خواهد شد.
دکتر پناه با قدردانی از حضور میهمانان خارجی به ویژه سرمایهگذاران کشورهای ترکیه، افغانستان و عمان خاطرنشان کرد: از همه فعالان اقتصادی برای فعالیت در بخشهای تولیدی، اشتغالزایی و ثبت شرکت در منطقه آزاد چابهار و سایر بخشهای سرمایهگذاری در سیستان و بلوچستان دعوت می کنیم.
برداشتن موانع سرمایهگذاری و تغییر نگاهها به سرمایهگذاران داخلی و خارجی
از سوی دیگر، محمدعلی طهماسبی، معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ایران در اختتامیه این همایش تأکید کرد که سرمایهگذاران بخشهای مختلف نباید برای آغاز فعالیتهای اقتصادی، تجاری، اشتغال و تولید در چابهار، در پیچ و خم اداری سرگردان شوند.
وی تأکید کرد: برداشتن موانع سرمایهگذاری و تغییر نگاهها به سرمایه گذاران داخلی و خارجی از نیازهای اصلی توسعه این منطقه محروم است.
طهماسبی گفت: باید یک کارگروه واحد برای سرمایهگذاری در ولایت سیستان و بلوچستان ایجاد شود تا سرمایهگذار با کاغذ بازی و رفتن به این اداره و آن اداره، با مشکلات فراوان مواجه نباشد.
وی ادامه داد: سرمایهگذاری در حوزه کشاورزی در این ولایت می تواند در بخش کشتهای گلخانهای مثمر ثمر باشد و باید برای کشت گلخانه مجوزهای لازم صادر و آب دریا شیرین و استفاده شود.
آغوش گرم مردم سیستان و بلوچستان به روی سرمایهگذاران باز است
مولوی اسماعیل ملازاده، معاون اداری حوزه علمیه دارالعلوم اهل سنت زاهدان هم که از دیگر مهمانان نشست اختتامیه همایش چابهار؛ دروازه توسعه شرق گفت: آغوش گرم مردم ولایت سیستان و بلوچستان به روی سرمایهگذاران باز است. سیستان و بلوچستان بهترین مردم را دارد و با صمیمت و نهایت تواضع و فروتنی از سرمایهگذاران استقبال می کنند.
مولوی ملازاده با بیان اینکه سیستان و بلوچستان از لحاظ سرانه فضاهای آموزشی، بهداشتی، راه، طرح هادی و آب از محرومترین ولایتهای ایران است، خاطرنشان کرد: در کنار این محرومیتها این نقطه از ایران، از امنترین ولایتهاست.
وی تأکید کرد که قانون کمک به مناطق همجوار از طریق منطقه آزاد از خواسته مردم این ولایت است که باید احیا و مناطق محروم همزمان با منطقه آزاد رشد کنند.
این در حالی است که نخستین همایش فرصتهای سرمایهگذاری ولایت سیستان و بلوچستان ایران با عنوان "چابهار دروازه توسعه محور شرق" روز جمعه و شنبه(28 و 29 جدی) با حضور دهها سرمایهگذار داخلی از ایران و خارجی از کشورهایی چون افغانستان، پاکستان، ترکیه، هند، عمان و... در منطقه آزاد چابهار برگزار شد.
در حاشیه این همایش، اولین نمایشگاه تخصصی فرصتهای سرمایهگذاری و توانمندیهای صادراتگرای ولایت سیستان و بلوچستان ایران و چابهار نیز برگزار گردید.
به باور برگزارکنندگان این همایش، تمایل حضور هیأتهای تجاری و سرمایهگذاری از کشورهای هند، عمان، افغانستان و برخی کشورهای آسیای میانه در چابهار، میتواند زمینهساز ایجاد بسترهای جدید تجاری در این منطقه گردد.